Azərbaycan Milli Konservatoriyasında təhsil almaq üçün müraciət edən əcnəbilər xüsusi qabiliyyət səviyyələri təhsil müəssisəmizin müəllimləri tərəfindən yoxlanılıb, tədris standartlarımıza uyğun olduğu təsdiqləndikdən sonra 1 illik Hazırlıq kursuna qəbul olmaq üçün aşağıdakı sənədləri təqdim etməlidilər:

  1. Seçdikləri ixtisas və təhsil alma forması (əyani və ya qiyabi) göstərilməklə rektorun adına ərizə.
  2. Əvvəlki təhsil pilləsində (səviyyəsində) keçdiyi fənlər və həmin fənlərdən aldıqları qiymətləri göstərən və müvafiq qaydada leqallaşdırılmış ( və ya apostil olunmuş) təhsil haqqında sənədin (sənədlərin) və onun Azərbaycan dilinə tərcüməsinin notariat qaydada təstiq edilmiş surəti (surətləri).
  3. Sağlamlıq, o cümlədən QİÇS, Hepatit B və C viruslarının daşıyıçısı olmaması haqqında arayış.
  4. Etbarlı sərhəd keçmə sənədi (tələbə vizası).
  5. Fəxri təltiflər sertifikatlar, diplomlar, SD-lər, DVD-lər digər bu kimi sənədlərin surətləri (Mövcud olduğu halda)

Əgər əcnəbinin müvafiq təhsil səviyyəsi üzrə ixtisas hazırlığı və tədris dilini bilmə səviyyəsi (Azərbaycan dili) bakalavr pilləsində təhsil almaq üçün Azərbaycan Milli Konservatoriyasının müəyyən etdiyi tələblərə uyğun gələrsə onda o ekstern yolla, imtahan verərək hazırlıq kursunu keçmədən bakalavr pilləsinə qəbul edilir.

Əgər əcənəbi  tələbə Bakı Musiqi Akademiyası, Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universiteti, Naxçıvan Dövlət Konservatoriyasını  müvafiq ixtisas uyğun  hazırlıq kursunu bitirdiyi ilə bağlı şəhadətnamə təqdim edərsə, o bakalavr pilləsinin I kusruna qəbul edilir.

 

Doktorantura pilləsi üzrə təhsil almaq istəyən əcnəbilər aşağıdakı sənədləri təqdim etməlidirlər:

  1. Təhsil müəssisəsi rəhbərinin adına ərizə
  2. Kadrların şəxsi qeydiyyat vərəqi
  3. Tərcümeyi-hal
  4. İş yerindən xasiyyətnamə
  5. Əmək kitabçasından çıxarış
  6. Çap olunmuş elmi işlərin siyahısı
  7. Keçdiyi fənlər və həmin fənlərdən aldıqları qiymətləri göstərən təhsil haqqında diplomun (diplomların) notarius tərəfindən təsdiq olunmuş surəti (surətləri); (Azərbaycan dilində)
  8. Şəxsiyyət vəsiqəsinin surəti
  9. 2 ədəd şəkil (3×4)
  10. Seçilmiş mövzuya uyğun avtoreferat (12 səhifə)

Qeyd: Tələbə 3 fəndən imtahan verməlidir:

1)İxtisası üzrə

2)Fəlsəfə

3)İngilis dili

Doktorantura pilləsinə qəbul olduğu halda tələbə, 3 il təhsil alır.